Het dijkgedicht

Een ambtenaar in functie. Haar titel waardig.
Wie houdt een indringer tegen als het nodig is.
Door haar strenge deurbeleid kan het Oosten slapen.
En weten allebei mijn voeten goed wat droogte is.
Heldhaftig, barmhartig en vastberaden.
Bewoners, wandelaars, gasten van La Vallade.
Waakt over ons allemaal, dus wij doen alles met haar samen.
Een dijk om door een ringetje te halen.

Dichter(s): Sef, Yousef Gnaou

Locatie: Café MOJO Amsterdam, Ringdijk, Amsterdam, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: april 2020

Initiatiefnemer: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Vormgever: Daan Wille (in één nacht aangebracht)

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Het gedicht is 500 meter lang en de eerste letter is geplaatst ter hoogte van café Mojo. Het kunstwerk is geschilderd in zeer grote letters van 1,25 meter bij 1,25 meter.

Meer info: Op 20 april 2021 stond in Het Parool: “Zonder dijken zou Nederland onder water staan. Ik vond het een mooie uitdaging om dingen die we voor lief nemen, zoals de dijken, uit te lichten en te bezingen,” zegt Yousef Gnaou (36), beter bekend als rapper Sef. “Ons land is soms een geoliede machine, in vergelijking met andere landen waar veel toch minder soepel loopt. Het is goed om je af en toe te realiseren dat niet alles vanzelf gaat.” “Ik houd ervan om zulke bijzondere opdrachten te krijgen,” vertelt Sef. Tot dinsdagochtend was het voor de rapper ook nog een verrassing hoe het kunstwerk eruit zou komen te zien. “Vanwege de binding die ik met de stad heb, en de liefde voor woorden wilde ik hier graag aan meewerken. Het was even puzzelen maar ik ben uiteindelijk erg blij met het hoe het geworden is.” “Het zou leuk zijn als je de volgende keer even denkt aan een van de dichtregels als je over de Ringdijk loopt of fietst,” zegt Sef. “Bovendien is het vet dat ik op zo’n manier aanwezig ben in de stad. Ik claim op een bepaalde manier die plek nu, voor heel even dan.”

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.