Doel

Het doel van de website ‘Straatpoëzie’ is om zoveel mogelijk voorbeelden te verzamelen van poëzie in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen.

Er zijn ongelofelijk veel gedichten te ontdekken in onze straten, maar niemand weet precies hoeveel het er zijn en waar ze zich precies bevinden. De inventarisatie van gedichten in de openbare ruimte heeft als doel om deze unieke vorm van literair erfgoed te archiveren.

De gegevens in de database van ‘Straatpoëzie’ worden door Kila van der Starre gebruikt voor haar PhD-onderzoek naar ‘poëzie buiten het boek’.

Op deze website kan iedereen gedichten toevoegen. Het idee achter ‘Straatpoëzie’ is crowdsourcing: samen weten we meer! Klik hierboven op ‘Doe mee’ om een gedicht toe te voegen.

Ook kan iedereen op deze website gedichten opzoeken. Bijvoorbeeld als je benieuwd bent waar in jouw buurt gedichten te vinden zijn, of als je wilt weten of jouw lievelingsgedicht ergens hangt. Klik hierboven op ‘Zoeken’ om een gedicht of dichter te zoeken.

 

Disclaimer:

  • Mensen die zich in hun recht aangetast voelen kunnen via het contactformulier een verzoek versturen om hun werk van de website te verwijderen.
  • Het materiaal op deze website (met uitzondering van de teksten van de gedichten) is beschikbaar voor niet-commercieel hergebruik. Anderen mogen het materiaal op deze website verspreiden, met anderen delen, zolang het gebruik voor niet-commerciële doeleinden is en zolang het werk onbewerkt blijft (Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken-4.0 Internationaal-licentie).creative commons logo
  • De teksten van de gedichten op deze website vallen niet onder de Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken-licentie en mogen dus niet worden gedeeld, verspreid of bewerkt.
  • Deze website is in het kader van wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Utrecht gemaakt.
  • Deze website zal beschikbaar zijn tot 1 oktober 2018. Daarna wordt besloten of en in welke vorm de website blijft bestaan.

 

Partners van het project ‘Straatpoëzie’ zijn:

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond dit project? Like de Facebookpagina van ‘Straatpoëzie’:

Afbeeldingsresultaat voor facebook logo

 

Deze website is onderdeel van het PhD-onderzoek dat Kila van der Starre aan de Universiteit Utrecht doet naar ‘poëzie buiten het boek’. Deze website is gerealiseerd met steun van de afdeling ICT & Media van de Universiteit Utrecht (UU) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

uu logo 7_NWO_LogoBasis_GW