Doel

Het doel van de website ‘Straatpoëzie’ is om zoveel mogelijk voorbeelden te verzamelen van poëzie in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen.

Er zijn ongelofelijk veel gedichten te ontdekken in onze straten, maar niemand weet precies hoeveel het er zijn en waar ze zich precies bevinden. De inventarisatie van gedichten in de openbare ruimte heeft als doel om deze unieke vorm van literair erfgoed te archiveren.

De gegevens in de database van ‘Straatpoëzie’ worden door Kila van der Starre gebruikt voor haar doctoraatonderzoek naar ‘poëzie buiten het boek’.

Op deze website kan iedereen gedichten toevoegen. Het idee achter ‘Straatpoëzie’ is crowdsourcing: samen weten we meer! Klik hierboven op ‘Gedicht toevoegen’ om een gedicht toe te voegen.

Ook kan iedereen op deze website gedichten opzoeken. Bijvoorbeeld als je benieuwd bent waar in jouw buurt gedichten te vinden zijn, of als je wilt weten of jouw lievelingsgedicht ergens hangt. Klik hierboven op ‘Zoeken’ om een gedicht of dichter te zoeken.

 

Disclaimer:

 

Partners van het project ‘Straatpoëzie’ zijn:

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond dit project? Like de Facebookpagina van ‘Straatpoëzie’:

Afbeeldingsresultaat voor facebook logo

 

Deze website is onderdeel van het PhD-onderzoek dat Kila van der Starre aan de Universiteit Utrecht doet naar ‘poëzie buiten het boek’. Deze website is gerealiseerd met steun van de afdeling ICT & Media van de Universiteit Utrecht (UU) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

uu logo 7_NWO_LogoBasis_GW