Borderline

als ik
tegen jou zeg
'borderline'
welke grens
zie jij dan
die ik
niet
zien
kan...

Dichter(s): A.R.

Locatie: Coördinaten: (53.087056742970496, 6.672592811760705)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 2011

Relatie met locatie: Het gedicht is geplaatst bij het Centrum voor Klinische Psychotherapie. In dit centrum krijgen mensen die zijn vast gelopen in hun dagelijkse leven of die willen leren beter met zichzelf en met anderen om te gaan, een intensieve psychotherapeutische behandeling. Ook is er een afdeling voor mensen met ernstige eetproblemen. Dit gebouw werd in 1957 gebouwd. Het paviljoen kende toen nog een mannen- en een vrouwenkant, respectievelijk de oost- en de westkant.

Initiatiefnemer: Lentis (zie verder https://www.lentis.nl/over-lentis/), samen met de Jan Boer-poëzieprijs.

Boek: Uit de bundel Hier ben ik de klank, uitgave naar aanleiding van de Jan Boer Poëzieprijs 2005.

Opmerkingen of wetenswaardigheden: In 1895 werd hier het psychiatrisch ziekenhuis van de Vereeniging tot Christelijke Verzorging van Krankzinnigen en Zenuwlijders in Nederland geopend. Het terrein had veel groen en eigen voorzieningen. Het was een klein dorp op zich. Tegenwoordig is het complex van Ggz-instelling Lentis, dat nog steeds een deel in gebruik heeft. De oude landschapstuin is er nog altijd. Over het mooie terrein kun je een poëzieroute lopen, waarin 17 gedichten zijn opgenomen. De winnaars van de Jan Boer Poëzieprijs (georganiseerd door Lentis) krijgen er een plekje. De prijs is in het leven geroepen om “aandacht te vragen voor de vaak uitzonderlijk creatieve talenten van (ex-)cliënten van de ggz” en wordt eens in de drie jaar toegekend. De poëzieprijs is vernoemd naar de Groninger dichter Jan Boer (1899 – 1983). Het gedicht is onderdeel van de poezieroute over het openbare terrein van Dennenoord.

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.