Mijn moeder is mijn naam vergeten

mijn moeder is mijn naam vergeten,
mijn kind weet nog niet hoe ik heet.
hoe moet ik mij geborgen weten?

noem mij, bevestig mijn bestaan,
laat mijn naam zijn als een keten.
noem mij, noem mij, spreek mij aan,
o, noem mij bij mijn diepste naam.

voor wie ik liefheb, wil ik heten.

Dichter(s): Neeltje Maria Min

Locatie: Kerkplein 3C, 3841 EC Harderwijk, Nederland

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Neeltje Maria Min is in 1944 geboren in het kunstenaarsdorp Bergen. Op haar veertiende publiceert zij gedichten in het Algemeen Handelsblad onder het pseudoniem Sophie Perk. In 1966 komt haar grote doorbraak. Ze debuteert dan met de bundel ‘Voor wie ik liefheb wil ik heten’. Deze bundel breekt inhoudelijk en stilistisch met o.a. de poëzie van de experimentelen uit de vijftiger jaren en is een schot in de roos. Het gelijknamige gedicht past qua inhoud uitstekend bij het vroegere werk van het Burger Weeshuis. Nieuwe gedichten van haar verschijnen pas negentien jaar na haar indrukwekkende debuut. Min leidt een teruggetrokken bestaan in Bergen. Het gedicht ‘Voor wie ik liefheb’ is binnen een cirkel van 20 meter te vinden.

Meer info: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1pcSVKHdahMsT14AOXyvR4JD6I7w&hl=en_US&ll=52.35016606784138%2C5.619307999999933&z=17

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.