Ze is maar een roos

ze is maar een roos
die geplant in beton
het zonlicht drinkt
zelfs de vallende regen
kunnen we delen
ook donderwolkjes
verdienen de warmte
van de zon

Dichter(s): Mirza Celovic

Locatie: Patagoniedreef, Utrecht, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: oktober 2021

Relatie met locatie: Het idee en de woorden komen van de bewoners

Initiatiefnemer: De bewoners, het wijkbureau, AllOne en Mitros

Vormgever: Tara Nath van Tricht

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Bewoners gaven tijdens een workshop van AllOne aan graag een gedicht op de muur van de flat te willen. Hiervoor zijn toen handtekeningen verzameld om draagvlak te creëren. In oktober 2021 is het gedicht van de Parana- en de Patagoniebewoners verenigd op de kopse kant van de flat. Mirza Celovic was de dichter van de woorden die bewoners van Patagoniedreef gaven in ruil voor een ijsje van de (biologische) ijscofiets van Mitros. Tara Nath van Tricht was de technisch ontwerper en uitvoerder. Hij gaf bij de realisatie van het muurgedicht aan dat de letters, gemaakt van nepgras, jaren zullen blijven zitten.

Meer info: Hier is een korte videoreportage over het muurgedicht te vinden, gemaakt door 'U in de Wijk': https://www.youtube.com/watch?v=JLbF3zEvKJg&list=PLceOpTWDlVLJrzmp-kPKMbogaLWQHdi93&index=39 Zie ook https://www.allone.nl/projecten-nu/

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.