Leestips

Wil je graag onderzoek doen op basis van alle verzamelde data op deze website? Klik hier om de gehele database van Straatpoezie.nl als Excelbestand te downloaden.

Ben je specifiek op zoek naar lesideeën rond straatpoëzie? Klik hier.

Wil je meer lezen over het fenomeen ‘poëzie in de openbare ruimte’? Dit zijn enkele leestips:

Publicaties over het fenomeen ‘poëzie in de openbare ruimte’

 

Overzichten van gedichten in de openbare ruimte

Mist deze lijst een belangrijke leestip? Laat het ons weten.

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond dit project? Like de Facebookpagina van ‘Straatpoëzie’:

Afbeeldingsresultaat voor facebook logo

 

Het materiaal op deze website (met uitzondering van de teksten van de gedichten) is beschikbaar voor niet-commercieel hergebruik. Anderen mogen het materiaal op deze website verspreiden, met anderen delen, zolang het gebruik voor niet-commerciële doeleinden is en zolang het werk onbewerkt blijft (Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken-4.0 Internationaal-licentie).  De teksten van de gedichten op deze website vallen niet onder de Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken-licentie en mogen dus niet worden gedeeld, verspreid of bewerkt.
creative commons logo

 

 

Deze website is in 2017 opgericht door dr. Kila van der Starre , die begin 2021 aan de Universiteit Utrecht promoveerde op een proefschrift over ‘poëzie buiten het boek’ (een open access e-boek). Deze website is gerealiseerd met steun van de afdeling ICT & Media van de Universiteit Utrecht (UU) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

uu logo 7_NWO_LogoBasis_GW