Uncategorized

Straatpoëzie

Welkom bij Straatpoëzie. Op deze website worden gedichten in de openbare ruimte verzameld.

In veel plaatsen in Nederland en Vlaanderen staan er gedichten op muren, gevels, stoeptegels, platen, schuttingen en daken. Deze website geeft voor het eerst een overzicht van al die gedichten.

Staat er een muurgedicht bij jou in de straat? Fiets je iedere dag langs poëzie op stoeptegels? Ken je een gevel waar een poëziecitaat op staat? Iedereen kan meedoen! Samen weten we meer. [knop: Doe mee!]

Wil je weten waar er in jouw buurt gedichten te vinden zijn? Of ben je benieuwd op welke locaties poëzie van jouw lievelingsdichter te vinden is?  De database is makkelijk te doorzoeken. [knop: Zoek!]

De website van Straatpoëzie is onderdeel van het PhD-onderzoek van Kila van der Starre. Zij doet aan de Universiteit Utrecht onderzoek naar ‘poëzie buiten het boek’ (hier kun je meer lezen over haar onderzoek). Samen met de afdeling ICT & Media van de Universiteit Utrecht beheert zij deze website.