160 precies

Ik ben als lucht, iedereen negeert me.
Ik ben als glas, heel kwetsbaar.
Ik ben als steen, keihard.
Ik ben als vuur, kom overal door heen.
Ik ben altijd mezelf!

Dichter(s): Anne van Setten

Locatie: J.G. Sandbrinkstraat 5, Veenendaal, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 15 april 2011

Datum verwijderd: 2016

Initiatiefnemer: Commissie 'gedichten op muren' in Veenendaal.

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Winnaar van een gedichtenwedstrijd uit 2011. Het maken van een sms lijkt erg op het maken van een gedicht en daarom hebben we de wedstrijd ‘160 precies’ uitgeschreven. Leerlingen moesten een gedicht van precies 160 tekens maken. Er waren 180 inzendingen. En ondanks het feit dat veel jongens hebben ingezonden, is het opvallend dat bijna alle genomineerde gedichten geschreven zijn door meisjes. Uiteraard koos de jury op kwaliteit en niet op geslacht van de auteurs. Op 17 februari 2011 kwam de jury bijeen en was unaniem over het winnende gedicht. Bij de prijsuitreiking konden de winnaressen Anne van Setten en Denise van Essen niet aanwezig zijn. Bij de onthulling werd een video over hen vertoond. In 2016 werd jongerencentrum Escape verkocht en verbouwd tot restaurant. Daarbij werden de plaquettes met winnende gedichten verwijderd. Nieuwe perspex-plaatjes werden aangebracht op een muur aan de Wolweg.

Meer info: Overzicht van muurgedichten in Veenendaal waaronder de prijswinnaars van de gedichtenwedstrijd: https://www.kunstplatformveenendaal.nl/gedichten-op-muren Foto van de oorspronkelijke plaquette via: https://www.schrijversinfo.nl/april2011.html; foto van de winnaressen op 16 april

Naam invuller: Bavo Hopman en Daphne Kalff

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.