Alles wat ik zie

Alles wat ik zie is van mij

Dichter(s): Peter Stel

Locatie: Coördinaten: (52.159851783460574, 5.383130599202586)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 2016

Relatie met locatie: Rond één van de grasheuvels op het Eemplein heeft kunstenaar Peter Stel de granieten rand vervangen door een nieuwe cirkelvormige bank, mede gevormd door de tekst 'Alles wat ik zie is van mij'. Deze bank draait langzaam rond en geeft zo aan 'bezoekers' in één uur een 360 graden kijk op het Eemplein.

Initiatiefnemer: Gemeente Amersfoort

Vormgever: Peter Stel

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Ja, ook dit kunstwerk/dichtwerk heeft een doel. Peter Stel wil 'in alle mogelijke bedrijvigheid en activiteit die het Eemplein kenmerken een oneindige sculpturale momentopname laten ontstaan'. Neem voor die opname wel de tijd: in 60 minuten draait de tekst plus uitnodigende zitbank eenmaal rond. Er zit genoeg horeca op het Eemplein om die tijd inclusief versnaperingen aangenaam door te brengen.

Meer info: Zie verder https://www.amersfoortopdekaart.nl/kunstwerken/koppel/alles-wat-ik-zie-is-van-mij/pointofinterest/detail En ook https://peterstel.nl/Alles-wat-ik-zie-is-van-mij

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.