Apollo

In domme kringen klinkt hier en daar:
Apollo – wacht eens – ja, was dat geen Griek?
Maar dan toch een hele tijd geleden
Hij had toen iets met dichters en; of muziek?
Nou ja. Met dat soort aangelegenheden,
Maar u en ik zijn beter ingelicht
Hij was een god, werd terecht aanbeden.
En eeuwen later kwam hij weer in zicht
Hij woont hier nu al twintig jaar
“Apollo”, zo bericht men ons verheugd
“Beleeft in Harderwijk zijn tweede jeugd”.

Dichter(s): Drs. P

Locatie: Donkerstraat 60, 3841 CD Harderwijk, Nederland

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Heinz Polzer (1919), beter bekend onder zijn pseudoniem Drs. P werd geboren in Zwitserland, als zoon van een Nederlandse moeder en een Oostenrijkse vader. In zijn derde levensjaar, na de scheiding van zijn ouders, verhuisde hij met zijn moeder naar Nederland. Drs. P is vooral bekend geworden met nummers als Dodenrit (‘Trojka hier, trojka daar’), De Veerpont (‘Heen en weer...’), Bovenstaand gedicht is gericht op het 20-jarig bestaan van de Literaire Culturele Kring Apollo. Zijn bijdrage aan de beschrijving en ontwikkeling van de versleer leidde na jarenlange studie en innovatieve creativiteit in 2000 tot een standaardwerk van wetenschappelijke allure: Versvormen, Leesbaar handboek. Het gedicht ‘Apollo’ is binnen een cirkel van 20 meter te vinden.

Meer info: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1pcSVKHdahMsT14AOXyvR4JD6I7w&hl=en_US&ll=52.35016606784138%2C5.619307999999933&z=17

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.