BAMBOE REGEN MUS VAN TOREI NISHIGAWA

eikenblad vliegt en vliegt niet
regendruppel ruist en ruist niet
mus rusteloos rust

Dichter(s): Lucebert

Locatie: Coördinaten: (50.983391618460004, 4.786059072016577)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: vermoedelijk 2013

Relatie met locatie: Op deze plek in het natuurgebied Demerbeemden in Betekom, kwam Geert Ceuppens, voormalig secretaris van de natuurvereniging Natuurpunt reeën spotten.

Initiatiefnemer: Natuurpunt vzw

Vormgever: Jan Storms (beeldhouwer)

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Geert Ceuppens was secretaris van de natuurvereniging Natuurpunt, afdeling Begijnendijk. Hij ging regelmatig reeën spotten in het natuurgebied Demerbeemden in Betekom. In 2013 kwam hij om het leven bij een auto-ongeval. Natuurpunt vroeg de beeldhouwer Jan Storms om voor hem een gedenksteen te ontwerpen. Het gedicht op de steen is een variatie op het gedicht van Lucebert, waarbij het woord "bamboe" werd vervangen door "eikenblad". De gedenksteen ligt in de buurt van de Heuvelstraet (buurtwegen 24 en 30), een wandelpad in de Demerbeemden. Je moet wel het bruggetje over de beek over. Daar ga je links het graspad op. Even verder is er rechts een pad dat door de beemden gaat. Dat volg je en je vindt de gedenksteen wat verscholen in een bosje langs het pad. Een beetje een avontuurlijk wel.

Naam invuller: Michaël van Caeneghem

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.