Bottel de geur van gemaaid gras na de regen

Bottel de geur van gemaaid gras na de regen
de geur van begin
van weer schoon en voorbij
het oude gesnoeid
je kunt er weer tegen
bottel die geur
van groei en van vrij

Dichter(s): Yvette Neuschwanger

Locatie: Nolenslaan Schiedam

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 29 januari 2021

Initiatiefnemer: De dichter zelf, de stadsdichter Schiedam.

Vormgever: Natuurlijkadverteren.nl

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Het gedicht is aangebracht dmv 'reverse graffiti' waarbij de letters onder hoge druk zijn schoongespoten. Het gedicht blijft minimaal 4 weken tot meerdere maanden zichtbaar, afhankelijk van weersomstandigheden en ondergrond. Op 2 plaatsen is het gedicht met krijt aangebracht, omdat de ondergrond hier om vroeg. Het gedicht is op 10 verschillende plekken in de stad aangebracht om de poëzieweek 2021 in te luiden. Nu boekhandels gesloten zijn en openbare optredens niet echt mogelijk, is dit een manier om toch poëzie naar de stad te brengen.

Meer info: De locaties waarop het gedicht te vinden is: Schiedam centrum station (boven bij de bus) ABC ter hoogte van de ingang (krijt) Hof van Spaland thv wijnhandel/videotheek Laan van Bolnes thv snackbar Beatrixpark richting Basic Fit Julianapark thv ingang BKlaan Brug richting de Gorze Schieland ziekenhuis net voor de slagboom Nolenslaan thv Supermarkt Plus Station Schiedam centrum thv supermarkt Spar (krijt)

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.