Breng me thuis asjeblieft

Vraagtekens
geef mij de antwoorden
ik weet ze wel

Vind mij
en zeg mij
waar ik ben

Roep mij
en ik zeg je
waar ik was

Vraag mij
en ik zeg je
wie ik was

Vertel mij
en zeg mij
wie ik ben

antwoorden
geef mij de vraagtekens
ik weet ze wel

Dichter(s): Dorith Habing

Locatie: Coördinaten: (53.08598829800001, 6.671984683652394)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 2011

Relatie met locatie: Het Witte Huis is de voormalige directeurswoning en maakte deel uit van het allereerste begin van het psychiatrisch ziekenhuis Dennenoord. Het gedicht past bij het thema van de Jan Boer Poëzieprijs 2002 En dan ben ik weer thuis…Nu doet het dienst als woonhuis voor mensen die blijvend zorg nodig hebben.

Initiatiefnemer: Lentis (zie verder https://www.lentis.nl/over-lentis/) samen met de Jan Boer-poëzieprijs

Boek: Uit de bundel Ogen-Ik, uitgave naar aanleiding van de Jan Boer Poëzieprijs 2002

Opmerkingen of wetenswaardigheden: In 1895 werd hier het psychiatrisch ziekenhuis van de Vereeniging tot Christelijke Verzorging van Krankzinnigen en Zenuwlijders in Nederland geopend. Het terrein had veel groen en eigen voorzieningen. Het was een klein dorp op zich. Tegenwoordig is het complex van Ggz-instelling Lentis, dat nog steeds een deel in gebruik heeft. De oude landschapstuin is er nog altijd. Over het mooie terrein kun je een poëzieroute lopen, waarin 17 gedichten zijn opgenomen. De winnaars van de Jan Boer Poëzieprijs (georganiseerd door Lentis) krijgen er een plekje. De prijs is in het leven geroepen om “aandacht te vragen voor de vaak uitzonderlijk creatieve talenten van (ex-)cliënten van de ggz” en wordt eens in de drie jaar toegekend. De poëzieprijs is vernoemd naar de Groninger dichter Jan Boer (1899 – 1983).

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.