Chaque matin elle a tout oublié

chaque
matin
elle
a
tout
oublié

Dichter(s): Lieven Segers

Locatie: Kipdorp 62, 2000 Antwerpen, België

Taal: Frans

Datum geplaatst: 22 juni 2016

Relatie met locatie: Het gedicht / deze regel is door beeldend kunstenaar Lieven Segers linkshandig (en met speelse typografie) aangebracht op een muur van een gebouw van de Universiteit Antwerpen (het gebouw heet De Meerminne). Op een bespreking op de website Metropolis M wordt met betrekking tot de locatie het volgende opgemerkt: "Lieven Segers [plaatste] zelf een Franse zin op de witte gevel van de universiteit: 'chaque matin elle a tout oublié'. Een universiteit is een plaats waar kennis gekweekt wordt, maar hoeveel van deze kennis slaan we over of gaat verloren in het geroezemoes van alledag? Het thema van dit werk is specifiek gericht op de locatie. Anderzijds kan de zin volgens de kunstenaar ook verwijzen naar de ochtend na een one-night stand of een echtelijke ruzie."

Initiatiefnemer: "Born in Antwerp" was een tijdelijk initiatief met als doel tussen 22 april en 2 oktober 2016 projecten te ondersteunen die het creatieve talent van Antwerpen in de verf zou zetten. Daarbinnen paste de openluchttentoonstelling "11 kunstenaars tegen de muur" waarvan beeldend kunstenaar Lieven Segers de curator was. Zelf verzorgde hij daarbinnen deze muurschildering.

Vormgever: Lieven Segers

Meer info: Meer info? Zie https://www.hln.be/regio/antwerpen/universiteit-krijgt-gedicht~ad7c0e81/ en http://archiv.trans-urban.de/kunstwerke/49435-2/ en http://www.metropolism.com/nl/reviews/24211_11_kunstenaars_tegen_de_muur

Naam invuller: Remco Sleiderink, Universiteit Antwerpen

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.