De hemel strooit zijn sterren aan de kant

Meestersonnet

Dichter(s): Anne-Marie Maartens

Locatie: Coördinaten: (51.72905551763285, 3.81382620355609)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: Tweede Pinksterdag 2018

Relatie met locatie: Één van de schrijvers is Anne-Marie Maartens, zij woont in Ellemeet. Samen met Bas Jongeneelen heeft zij deze sonnettenkrans geschreven met Zeeuwse sonnetten.

Initiatiefnemer: Samen met Bas Jongeneelen heeft zij deze sonnettenkrans geschreven met Zeeuwse sonnetten.

Vormgever: Stichting Korreltje Zeezout

Boek: Uit: 'De hemel strooit zijn sterren aan de kant'

Opmerkingen of wetenswaardigheden: De hemel strooit zijn sterren aan de kant is een sonnettenkrans die bestaat uit 14 sonnetten en een meestersonnet. De laatste regel van elk sonnet is de eerste van elk volgend sonnet. Deze 14 regels samen vormen het Meestersonnet. De kans is een ode aan het Zeeuwse landschap. Stilstaan bij 15 gedichten die permanent staan opgesteld langs een wandel-fietspad van het dorp Ellemeet naar het strand/strandpaviljoen Corazón. Het unieke landschap wordt zichtbaar door de gedichten heen. Het beeld en verbeelde vallen samen. De route begint in de Deensestraat bij het dorpshuis. De route eindigt op het pleintje in Ellemeet. Beluister onderweg ook de podcast.

Meer info: Zie www.stichtingkorreltjezeezout.nl en www.anne-mariemaartens.nl en www.basjongenelen.nl De podcast is te beluisteren via https://anchor.fm/bas-jongenelen

Naam invuller: Anne-Marie Maartens

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.