Dichtbij de Kromme Rijn

U bent dichtbij de Kromme Rijn
Die zou niet half zo lieflijk zijn
Wanneer hij rechter was geweest
Zo ziet U dan dat onrecht
niet altijd duidt op slecht

Dichter(s): Wim Stooker

Locatie: Coördinaten: (51.97213489451667, 5.348792575904691)

Taal: Nederlands

Relatie met locatie: Vlakbij deze plek op het Walplantsoen, aan de andere kant van de dijk, begint de Kromme Rijn. Ooit was deze rivier de natuurlijke grens voor de Vikingen, Romeinen en Germanen. De schrijver, Cothenaar Wim Stooker, deed veel onderzoek naar de geschiedenis van het Kromme Rijn-gebied en was verbonden aan de Historische Kring 'Tussen Rijn en Lek'. Hij overleed in 1996. In de steen zijn de loop van de Kromme Rijn en de oude stadsgrenzen aangebracht.

Initiatiefnemer: Beeldhouwer Stef Stokhof de Jong, samen met zijn partner de schilderes Corry Oudijk, zette de Poëzieroute in Wijk bij Duurstede op.

Vormgever: Beeldhouwer Stef Stokhof de Jong, samen met zijn partner de schilderes Corry Oudijk, zette de Poëzieroute in Wijk bij Duurstede op.

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Op de dijk vlakbij dit Gedicht in steen, staat een beeld van de Tilburgse kunstenaar Niko de Wit, Embrasure, qua thematiek gerelateerd aan het gedicht. Dit 6 meter hoge cortenstalen beeld staat sinds 2000 langs de Rijndijk. Info daarover in https://nikodewit.nl/Uploads/Editor/1999-2000%20%20Embrasure%20.pdf

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.