Here is a forest

"Here is a forest - like eternity Guard it ..."

Dichter(s): Breyten Breytenbach

Locatie: Nieuwe Binnenweg 115D, 3014 GJ Rotterdam, Nederland

Taal: Engels

Datum verwijderd: 1992

Relatie met locatie: Een dichtregel van Lucebert is aangebracht aan de overkant van de straat, Breytenbach en Lucebert waren hechte vrienden.

Initiatiefnemer: BKOR, Poetry International

Vormgever: Breyten Breytenbach

Opmerkingen of wetenswaardigheden: "Aan de Gaffelstraat in de Rotterdamse wijk het Oude Westen prijken al sinds jaar en dag twee bijzondere muurschilderingen van Breyten Breytenbach en Lucebert. In de muurschildering van de Zuid-Afrikaanse dichter en schilder Breyten Breytenbach (Poetry International, 1992) komen kunst en politiek bij elkaar. Het werk verbeeldt een gevangen schrijver die verlangt naar de vrijheid. Naast de beeltenis staat een rijtje namen van schrijvers die in verband met hun werk gevangen werden gezet. Deze schildering heeft alles te maken met het poëzie festival Poetry International dat destijds jaarlijks een ereprijs toekende aan een dichter die om zijn literaire activiteiten gevangen werd gehouden. Diens naam werd toegevoegd aan de ornamentenlijst en doorgehaald wanneer hij vrij kwam. Breyten Breytenbach kreeg de prijs in 1981; een jaar later werd hij na een gevangenschap van zeven jaar vrij gelaten. Elke prijswinnaar kreeg destijds een werk in de openbare ruimte." Bron: zie link.

Meer info: Zie https://www.cbkrotterdam.nl/agenda/breytenbach-en-lucebert/ en https://tinyurl.com/y69mxnd8

Naam invuller: Miranda de Haan

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.