Het Uitroepteken

!

Dichter(s): SICHTBERENS

Locatie: Groeneweg, 8911 Leeuwarden, Nederland

Taal: Het werk is meertalig, van Fries tot Arabisch.

Datum geplaatst: 2018

Relatie met locatie: Het uitroepteken. We gebruiken hem heel vaak. Om onze boosheid, blijdschap en verwondering uit te drukken. In mails, whatsapp gesprekken en social media. We roepen heel wat af en vinden overal wat van. Het uitroepteken lijkt daar haar kracht mee te verliezen. Het ‘object’ aan de muur van Afûk is opgebouwd uit een selectie van zinnen die we tegenkwamen op social media die allemaal eindigen met een uitroepteken. Een ironisch commentaar op ons dagelijks taalgebruik.

Initiatiefnemer: Provincie Fryslân

Vormgever: Aad van Altena & Marten Winters

Opmerkingen of wetenswaardigheden: In Fryslân zijn we trots op onze verschillende taalculturen in de regio. Deze meertalige rijkdom laten we graag (meer) zien in de openbare ruimte. Met het Fries in het bijzonder. De provincie Fryslân speelt een belangrijke rol om de taalwetgeving zichtbaar te implementeren. Te beginnen in Leeuwarden, inhoudelijk gesteund door Lân fan taal en de gemeente Leeuwarden. Kunstenaar Marten Winters en ontwerper Aad van Altena hebben een creatieve vorm bedacht om taal te laten leven met rake teksten op zichtlocaties in onze hoofdstad.

Meer info: www.sichtberens.nl

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.