hier ben je aanwezig daar ga je naartoe

hier ben je aanwezig - daar ga je naartoe
op de plaats rust - in weer en wind
laat achter wat was - met wensen en hoop
tracht niet te denken aan - hoe alles verandert
nu doe je het toch - lach naar de toekomst
geeft helemaal niets - wat komt weet je nooit
maar kom niet te laat - neem gerust de tijd
er wordt op je gewacht - er is plaats voor jou
het duurt niet lang meer - wacht maar af

Dichter(s): Daniël Dee

Locatie: Mathenesserbrug, Mathenesserbrug, 3026 GA Rotterdam, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 17 en 18 april 2019

Relatie met locatie: De dichter schreef het gedicht speciaal voor deze plek. Bovendien woont hij er vlak tegenover, aan de kant waar hij het niet kan lezen. Hij hoort de rinkel van de slagbomen achter zijn bureau. Hij schreef het voor Rotterdam en droeg het op aan zijn dochters, Nora en Lily. Dat staat ook op de brug.

Initiatiefnemer: Stichting de Zoek naar Schittering

Vormgever: Bart Oppenheimer

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Het gedicht is in twee kolommen geschreven om op de twee helften van het val (de naam van een bruggedek) te passen en Dee maakte daar slim gebruik van. Het gedicht kan op meerdere manieren gelezen worden, van links naar rechts en van boven naar onder. Hij licht zijn keuze toe op de website die op de brug staat opgenomen, bruggedichten.nl. Het bruggegedicht is net nieuw aangebracht en is onderdeel van een route langs de Delfshavense Schie waar meer poëzie aan bruggen wordt aangebracht én waar al veel poëzie te vinden is langs de kades en in de nabije omgeving (van andere initiatiefnemers). Die gedichten worden op een bijbehorende website www.bruggedichten.nl/route/ in beeld gebracht.

Meer info: https://bruggedichten.nl/brug/mathenesserbrug/

Naam invuller: Jiske Foppe

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.