Hier wonen de denker

Hier wonen de denker,
de doener, de dichter, de drammer
en degene die ziet hoe
de pluisjes van de paardenbloem
zomaar meegaan met de wind.

Dichter(s): Ria Rippen

Locatie: Coördinaten: (51.87797745467059, 4.549204529638691)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: april 2021

Relatie met locatie: Dit gedicht op de hoek van de Emelissedijk en Ruimersdijk in Rotterdam is door een omwonende geschreven, de dichter Ria Rippen.

Initiatiefnemer: De Zoek naar Schittering

Vormgever: Ricardo van Zwol,

Opmerkingen of wetenswaardigheden: In de wijk Hordijkerveld in IJsselmonde zijn drie gevels met gevelgedichten in combinatie met muurschilderingen. Bewoners uit Hordijkerveld werden opgeroepen een eigen gedicht of een thema of hun favoriete gedicht in te sturen voor op een gevel in de wijk. Er waren 23 inzendingen van zelf geschreven gedichten door 14 bewoners van alle leeftijden. Het gedicht van Ria Rippen uit Hordijkerveld is uitgekozen om op de eerste gevel op de hoek Emelissedijk en Ruimersdijk te worden geschilderd. In de jury zetelden schilder Ricardo van Zwol, de IJsselmondse dichter Joz Knoop, Adriaan Staal (bewoner en bestuurslid van Stichting CO IJsselmonde die het project steunt) en Jiske Foppe van de stichting De Zoek naar Schittering.

Meer info: Zie https://www.dezoeknaarschittering.nl/eerstegevelgedichtvoorhordijkerveldbekend/

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.