Hjir is altyd earne oars

Hjir is altyd earne oars.

Dichter(s): SICHTBERENS

Locatie: Willemskade 60b, 8911 BC Leeuwarden, Nederland

Taal: Fries, Nederlands, Gronings, Italiaans, Engels

Datum geplaatst: 2018

Relatie met locatie: Het werk is geïnspireerd op de titel van de documentaire over de kunstenaar Bas Jan Ader (Here is always somewhere else). Met de panoramakijker kan de toeschouwer gedichten opzoeken. Deze gedichten zijn geschreven door verschillende mensen n.a.v van een oproep van SICHTBERENS in verschillende media. Alle gedichten gaan over verlangen.

Initiatiefnemer: Provincie Fryslân

Vormgever: Aad van Altena & Marten Winters

Opmerkingen of wetenswaardigheden: In Fryslân zijn we trots op onze verschillende taalculturen in de regio. Deze meertalige rijkdom laten we graag (meer) zien in de openbare ruimte. Met het Fries in het bijzonder. De provincie Fryslân speelt een belangrijke rol om de taalwetgeving zichtbaar te implementeren. Te beginnen in Leeuwarden, inhoudelijk gesteund door Lân fan taal en de gemeente Leeuwarden. Kunstenaar Marten Winters en ontwerper Aad van Altena hebben een creatieve vorm bedacht om taal te laten leven met rake teksten op zichtlocaties in onze hoofdstad.

Meer info: www.sichtberens.nl

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.