Ik droom, ik droom

Ik droom, ik droom
dat ik kan vliegen, vliegen
rond de wereld, door de
wolken zo zacht als suikerspin

Esmee, 13 jaar

Dichter(s): Esmee

Locatie: Museumeiland 1, Groningen, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 6 december 2021

Datum verwijderd: Het project loopt tot 6 januari 2022.

Relatie met locatie: Er zijn verschillende locaties in de openbare ruimte gekozen om de gedichten te projecteren. Posters, gebouwen, reclamezuilen/-borden en in bussen.

Initiatiefnemer: Poetry by Night is een samenwerking van het Poëziepaleis, Marketing Groningen en de gemeente Groningen.

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Voor de projectie-maand, getiteld ‘Poetry by Night’, schreven jongeren van 10 tot 18 jaar gedichten, nadat ze workshops kregen van Tjitse Hofman en oud-stadsdichter Renée Luth. Een jury zocht de mooiste gedichten uit. De poëzie wordt in het donker geprojecteerd op het Groninger Museum en drie andere gebouwen in het centrum Groningen, Haren en Ten Boer. Ook zijn dichtregels te lezen op de lichtkrant in het Groninger Forum, op posters in etalages en in bussen. De gedichten-projectie vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar plaats. Met het project willen de initiatiefnemers ontlezing tegengaan en jongeren stimuleren om met tekst en taal bezig te zijn. Het thema is dit jaar ‘dromen’.

Meer info: Zie https://www.visitgroningen.nl/nl/doen/uitgaan/3574155864/poetry-by-night en https://www.oogtv.nl/2021/12/poetry-by-night-gedichten-van-jongeren-uitgelicht-op-gebouwen-in-groningen/ en https://www.vanplan.nl/uitje/poetry-by-night-diverse-locaties-groningen-39676978

Naam invuller: Geke Haarlemmer

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.