Ik wacht

ik wacht op de grijper
u wacht met mij mee

ik weet dat mijn einde
zal leiden tot vreugde

de fanfare zal spelen
de vlag wordt gehesen

weg sta-in-de-weg
weg bron van ellende

de stad kan weer verder
er komt hier iets nieuws

u zult het wel merken
het duurt nog wel even

maar ‘t is onafwendbaar
ik koester geen hoop

geteld zijn mijn dagen
ik ben rijp
voor de
s
I
o
o
p

Dichter(s): Robert Grijsen

Locatie: Stationsplein 25, Hilversum, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 23-01-2017

Datum verwijderd: augustus 2018

Initiatiefnemer: Gemeente Hilversum

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Het GAK-gebouw van Onno Greiner uit 1984 heette het lelijkste pand van Hilversum te zijn. Het structuralisme uit de jaren ‘70 en ‘80 kent weinig liefhebbers. Na jaren van leegstand besloot de gemeente tot sloop. Het gedicht op de gevel was daar de vooraankondiging van. Het werd daarmee het eerste muurgedicht van Hilversum. ‘Tijd aan onze kant’ op het Marktplein werd pas een paar maanden later onthuld, in de zomer van 2017. Dat heeft daarmee wel de eer het eerste permanente muurgedicht te zijn. Beide teksten kwamen uit de pen van Robert Grijsen, van 2016 tot 2018 de eerste stadsdichter van Hilversum. Wat er na de sloop geworden is van ‘Ik wacht’ is ongewis. Maar een klein beetje Grijsen is hier toch teruggekeerd. In 2021 werd aan de overkant, in het begin van de Leeuwenstraat een tegelgedicht onthuld. ‘Tijd voor de volgende stap’ zeg maar.

Meer info: Over de onthulling: https://wimarjaeger.nl/nieuws/eerste-gedicht-op-gebouw/ En over de sloop: https://www.gooieneembode.nl/buurt/wijk/105876/sloop-gak-gebouw-voorzichtig-gestart-

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.