Ik was kind in dit hotel

Ik was kind in dit hotel
en mocht elke dag
logeren in mijn eigen huis

Dichter(s): Jacques Vriens

Locatie: Hotel St. Lambert, markt 2, Helmond

Taal: Nederlands

Relatie met locatie: Ik groeide op in dit hotel, dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw van mijn ouders was. Hotel St. Lambert is er nog steeds en ligt naast de kerk. In de kleine toneelzaal van het hotel maakte ik voorstellingen met de buurtkinderen. Ik was een jaar of acht en schreef de stukken zelf. Inmiddels schrijf ik al jaren kinderboeken.

Initiatiefnemer: Literair café, Helmond.

Boek: Uit: 'Helmondse Herinneringen', uitgave Boekhandel De Ganzenveer, Helmond.

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Het hele gedicht gaat als volgt: Ik was kind in dit hotel en mocht elke dag logeren in mijn eigen huis samen met handelsreizigers rusteloze mannen die aan de leestafel voor de laatste mop vertelden terwijl mijn moeder vanuit de keuken riep: ‘De soep kan door!’ Ik was kind in dit hotel en voelde me hier veilig met God naast de deur en aan de overkant Het Goedkope Winkeltje Maar tijd verglijdt en de stad met dit hotel werden afgebroken om opgebouwd te worden, en goedkoop duurkoop werd En toch, als ik hier binnenga zitten er nog steeds mannen aan de leestafel voor en godzijdank kan de soep weer door.

Meer info: www.jacquesvriens.nl

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.