in het middelpunt van het feest is de leegte

in het middelpunt van het feest is de leegte

Dichter(s): Roberto Juarroz

Locatie: Kleinpolderplein 5, 3042 CE Rotterdam, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 2011

Relatie met locatie: Het citaat staat op een vuilniswagen en is te zien op wisselende locaties in Rotterdam.

Initiatiefnemer: Het is een samenwerkingsproject van Poetry International en Stadsbeheer Rotterdam (reinigingsdienst Roteb).

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Iedere Rotterdammer kent ze: de dichtregels op de flanken van de veeg- en vuilniswagens van de Maasstad. Sinds 1988 halen de wagens van Stadsbeheer niet alleen het huisvuil op of vegen ze de Binnenrotte schoon na de markt, ze brengen ook de mooiste poëzie bij de Rotterdammers thuis. De dichtregels zijn ontleend aan de poëzie van dichters die jaarlijks optreden op het Poetry International Festival. Roberto Juarroz nam in 2011 deel aan het Poetry International Festival. Het complete gedicht gaat als volgt: 'Soms lijkt het / of wij het middelpunt van het feest zijn. / Maar / in het middelpunt van het feest is niemand, / in het middelpunt van het feest is de leegte. // Maar in het middelpunt van de leegte is weer een feest.'

Meer info: https://www.poetryinternationalweb.net/pi/site/activity/page/23924/dichtregels-J

Naam invuller: Ed Visser

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.