It wurd moaier as it is

It wurd moaier as it is

Dichter(s): SICHTBERENS

Locatie: Marshallweg 9, 8912 AC Leeuwarden, Nederland

Taal: Fries

Datum geplaatst: 2018

Relatie met locatie: In vroegere tijden had Leeuwarden meerdere toegangspoorten, deze zijn inmiddels allemaal verdwenen. Met het tekstwerk ‘It wurd moaier as it is’ op het Stephenson viaduct creëren we een nieuwe ‘poort’. Door het weglaten van de ’t’, wordt de zin voor meerdere soorten uitleg vatbaar.

Initiatiefnemer: Provincie Fryslân

Vormgever: Aad van Altena & Marten Wintersad van Altena & Marten Winters

Opmerkingen of wetenswaardigheden: In Fryslân zijn we trots op onze verschillende taalculturen in de regio. Deze meertalige rijkdom laten we graag (meer) zien in de openbare ruimte. Met het Fries in het bijzonder. De provincie Fryslân speelt een belangrijke rol om de taalwetgeving zichtbaar te implementeren. Te beginnen in Leeuwarden, inhoudelijk gesteund door Lân fan taal en de gemeente Leeuwarden. Kunstenaar Marten Winters en ontwerper Aad van Altena hebben een creatieve vorm bedacht om taal te laten leven met rake teksten op zichtlocaties in onze hoofdstad.

Meer info: www.sichtberens.nl

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.