Ja Jongu Nee Juh! – Nee Jongu Ja Juh!

Ja Jongu Nee Juh!
Nee Jongu Ja Juh!

Dichter(s): SICHTBERENS

Locatie: Wilhelminaplein, 8911 BH Leeuwarden, Nederland

Taal: Leeuwarders

Datum geplaatst: 2018

Datum verwijderd: 9 maart 2021

Relatie met locatie: Het is alsof we ‘luisteren’ naar een discussie. Een plein is van oudsher een openbare ontmoetingsplek; een plek voor handel, vermaak en debat. Rondom staan een aantal belangrijke gebouwen zoals de rechtbank, het Fries Museum en horecagelegenheden. De teksten verwijzen naar de functies hiervan en die van het plein zelf. Het kan gaan om een meningsverschil over kunst, een rechtszaak, een discussie op het plein of in een restaurant.

Initiatiefnemer: Provincie Fryslân

Vormgever: Aad van Altena & Marten Winters

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Project SICHTBERENS: 'In Fryslân zijn we trots op onze verschillende taalculturen in de regio. Deze meertalige rijkdom laten we graag (meer) zien in de openbare ruimte. Met het Fries in het bijzonder. De provincie Fryslân speelt een belangrijke rol om de taalwetgeving zichtbaar te implementeren. Te beginnen in Leeuwarden, inhoudelijk gesteund door Lân fan taal en de gemeente Leeuwarden. Kunstenaar Marten Winters en ontwerper Aad van Altena hebben een creatieve vorm bedacht om taal te laten leven met rake teksten op zichtlocaties in onze hoofdstad.' Het letterkunstwerk is op 9 maart 2021 verwijderd,en krijgt een nieuwe plek op het voormalige postsorteercentrum aan het spoor. Zie https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1040071-ja-jongu-takelje-juh-letterkunstwerk-verdwijnt-van-zaailand-leeuwarden

Meer info: www.sichtberens.nl

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.