Jacobsladder

wat hoog
lieve hemel
tot waar
kijk niet om
ga door
hier alweer?
erheen!
zucht diep
laat je gaan
kom toch
op aarde
rust maar

+++++++++++

rust maar
op aarde
kom toch
laat je gaan
zucht diep
erheen!
hier alweer?
ga door
kijk niet om
tot waar
lieve hemel
wat hoog

Dichter(s): Bert Jurling

Locatie: Langestraat 33, Nijkerk, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: SEPTEMBER 2020

Initiatiefnemer: Kunst- en poëzieroute 'Ontdek de plek'

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Bert Jurling kwam op het idee voor zijn laatste gedicht toen hij de zijgevel zag van de woning van Marina en Jan Lanting aan de Langestraat, de vroegere huisartsenwoning van dr. Leerink. Die woning springt iets naar voren en de smalle en hoge zijgevel inspireerde de stadsdichter. Hij schreef een smal en hoog gedicht en noemde het de Jakobsladder. Die komt voor in mythologische verhalen, waarin je van de aarde naar de hemel kunt kijken, maar ook andersom, van de hemel naar de aarde. Zo ook dit gedicht, dat je zowel van boven naar beneden kunt lezen, als van beneden naar boven.

Meer info: Meer info over dit gedicht op https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/147740/jakobsladder-hangt-in-de-langestraat/ Onderdeel van de Kunst- en poëzieroute in Nijkerk, gemaakt door Bert Jurling (ex-stadsdichter), Jacquelien de Jong (cultuurmakelaar) en Max Voskuilen (www.ontdekdeplek.nl). De route gaat langs twaalf beeldbepalende kunstwerken in het centrum van Nijkerk. De route start en eindigt bij het NS-station in Nijkerk. Alle beelden zijn voorzien van informatie, een filmpje en opdrachten. Deze opdrachten zijn niet alleen voor kinderen of jongeren maar stelt vooral vragen om meer na te denken over het kunstwerk of het gedicht. De route is te vinden op www.ontdekdeplek.nl

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.