Kampeare

As ienfâldige wigwammer
sis ik by sommige kempings
allinnich mar
ugh

Dichter(s): Meindert Bylsma

Locatie: Coördinaten: (53.09451680301772, 5.554637056150966)

Taal: Fries

Datum geplaatst: 1994

Relatie met locatie: Een camping? In déze bijna oneindige lege wijdsheid? Hier? Nee. Wel een mooie bank voor de wandelaars. Dan: nog even doorlopen. Naar de Sjungadijk bij Burgwerd, naar minicamping Aylvapolder. Die schrijft: "Waarom gaat u niet naar ons? Omdat er geen disco is in het dorp, geen kampwinkel en omdat we ook geen warme broodjes verkopen. Omdat er in de verre omstreken geen pretpark is en omdat de kampeerboer de gasten ook niet de hele dag wil vermaken. Wel kan hij veel verhalen vertellen over het gebied". Hij kent deze gedichtenroute vast ook.

Initiatiefnemer: Het paneel maakt deel uit van It Fryske Fersepaad, een poëzieroute met 25 gedichten aan het fietspad langs de Bolswarder Vaart tussen Edens en Bolsward. Deze route, een initiatief van de Stichting Dorpshuis Edens, werd op 27 mei 1994 geopend door het College van GS van Friesland. In 2006 werd een aantal nieuwe gedichten geplaatst.

Vormgever: Gert Jan Slagter

Boek: Het gedicht komt uit de bundel 'Ugh' (1975).

Meer info: Meer over de schrijver: (Fries) https://www.sirkwy.frl/index.php/skriuwers-biografyen/17-b/182-bylsma-meindert (NL): https://www.dbnl.org/auteurs/auteur.php?id=byls002

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.