Linge

Kleine rivier
Ik heb gezien
Hoe je dijken je eens dwongen
Om net als nu
Je water naar de zee te dragen

Dichter(s): Hestia Peek

Locatie: Zeiving, 4147 Asperen, Netherlands

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: mei 2017

Relatie met locatie: Het gedicht is samen met drie andere gedichten van Hestia Peek geplaatst op de pijlers van de Lingebrug. Terugkerend thema in de gedichten is 'Water'.

Initiatiefnemer: Werkgroep Kunst in de Buitenruimte

Vormgever: Helmut Lentink

Boek: Spelevaren-kanogedichten

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Het idee voor De Lingebruggedichten had Hestia Peek in 2010 al geopperd. Echter, omdat er lange tijd onzekerheid was over de renovatie of zelfs vervanging van de Lingebrug, ging het plan in eerste instantie niet door. In 2017 besloot de Gemeente Leerdam dat alleen het bovenwegdek aangepast zou worden, waardoor De Lingebruggedichten alsnog de grijze pijlers konden sieren. Hestia Peek overleed op 14 augustus 2017 op 39-jarige leeftijd. Zij was een bekende Leerdamse beeldend kunstenares en dichter. In het AD Rivierenland van 17 augustus 2017 staat: "Hestia Peek voelde zich altijd aangetrokken tot het water, ook al omdat haar oma binnenschipper was en zij zich schipperskind voelde. Ze was vooral in haar element als ze met de kano aan het varen was, vooral op de haar zo geliefde Linge."

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.