Literaire tuin Letterenfaculteit

Dichter(s): Anneke Brassinga, Benno Barnard, C. van Marentop, Chr. J. van Geel, Christine D'haen, Garmt Stuiveling, Guido Gezelle, Hadewych, Hubert van Herreweghen, Hugo Claus, Huub Beurskens, J.C. van Schagen, Jan Luyken, Maurice Gilliams, Nicolaas Beets, Onbekend, Tom van Deel

Locatie: Blijde Inkomststraat 21, Leuven, België

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: maart 1994

Relatie met locatie: De gekozen gedichten en gedichtfragmenten sluiten aan bij de beplanting en leggen zo het verband tussen de Erasmustuin en het Erasmushuis, dat de letterenfaculteit herbergt.

Initiatiefnemer: Willy Smedts

Opmerkingen of wetenswaardigheden: De Literaire Tuin van de faculteit letteren van de KU Leuven herbergt een heel aantal planten, die hier vergezeld worden van een (stuk uit een) gedicht uit onze rijke Nederlandse literaire traditie. Wandel rond, ontdek de poëziebordjes en ontmoet andere neerlandici in dit oord van literair plezier. De teksten werden aangebracht naar aanleiding van het eeuwfeest van de studierichting Germaanse taal- en letterkunde te Leuven, met de steun van de Faculteit Letteren en de Cultuurcommissie van de KULeuven.

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.