Marc groet ’s morgens de dingen

Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem
ploem ploem
dag stoel naast de tafel
dag brood op de tafel
dag visserke-vis met de pijp
en
dag visserke-vis met de pet
pet en pijp
van het visserke-vis
goeiendag

Daa-ag vis
dag lieve vis
dag klein visselijn mijn

Dichter(s): Paul Van Ostaijen

Locatie: Spartapark-Noord 1, 3027 VW Rotterdam, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: februari 2018

Relatie met locatie: Heb zelf de tekst uitgezocht, want ben de bedenker van De Taaltuin in Spangen, Rotterdam.

Initiatiefnemer: Fenneke Hordijk: De Taaltuin in Spangen

Vormgever: Mathieu Gielen, Jan Ooms, Goede Speelprojecten B.V. Robert Aartsen, Gemeente Rotterdam

Opmerkingen of wetenswaardigheden: De Taaltuin in Spangen is een speeltuin voor kinderen. Het kind kan spelen op de taalspeelobjecten, maar oefent tegelijkertijd in lezen en spellen, omdat op ieder taalobject letters staan, die een gedicht vormen. Soms staan op één object meerdere gedichten. In De Taaltuin staan De Springletterpaaltjes met een gedicht van Koos Meinderts: Een boot door de nacht; De Woordslang, met een eigen variant van het geheugenspelletje 'Ik ga op reis...'. De Onderstebovenglijbaan met fragmenten van Nederlandstalige gedichten, zoals in een van de 'tubes', het gedicht van Jacques Perk 'Ik ben geboren uit zonnegloren en een zucht van de ziedende zee (...)'. De Poëzieschotsen met het gedicht van Paul van Ostaijen: 'Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem ploem ploem (...)'.

Meer info: Zie http://www.fennekehordijk.nl/taaltuin en zie de Facebookpagina's van De Taaltuin in Spangen en van Fenneke Hordijk. Meer informatie kan gevonden worden via Goede Speelprojecten B.V., Studio Jan Ooms, Mathieu Gielen, Christian Boer, studiostudio.nl en info@fennekehordijk.nl

Naam invuller: Fenneke Hordijk

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.