Meerdere wegen leiden naar dromen

meerdere
wegen
leiden
naar
dromen

Dichter(s): Derek Otte

Locatie: Crooswijkseweg 65, 3034 HE Rotterdam, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 26 juni 2019

Initiatiefnemer: Gemeente Rotterdam - Stadsdichter010

Vormgever: Shon Price

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Na twee jaar zwaait Stadsdichter van de Gemeente Rotterdam Derek Otte af en als dank voor zijn werk werd dit muurgedicht onthuld. Derek is blij dat juist deze dichtregel, ‘Meerdere wegen leiden naar dromen’, nu in Crooswijk op de muur staat: “Ik vind Crooswijk hartstikke tof, punt uit. Een echt stukje Rotterdam. Ik hoop dat mensen hier straks langslopen en beseffen dat ook hier groots gedroomd mag worden.” Otte vertelt: “Het is voor mij een heel persoonlijke regel waar je, ook als het even tegenzit, kracht en motivatie uit kan halen. Althans, dat hoop ik dan.” Hij schreef de dichtregel in 2012, toen hij van school werd gestuurd: “Ik kwam vaak te laat, had een grote mond en spijbelde continu. In die periode schreef ik op een bankje aan de Maas deze zin.” Na Derek Otte heeft Dean Bowen de titel Stadsdichter / Stadsdichter010 overgenomen.

Meer info: Opening: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/actueel/nieuws/907-wethouder-kasmi-onthult-muurgedicht-derek-otte-in-crooswijk Stadsdichter: https://www.instagram.com/stadsdichter010/

Naam invuller: Luuk L

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.