Mijn geliefde, zij kent geen einde

Mijn geliefde, zij kent geen einde
Zij vergezelt mij door de dag heen
Maar als ik de vallende nacht in tuimel
Dan is altijd een alleen

Dichter(s): Lien de Coster

Locatie: Molukkenstraat 12, 1094 BJ Amsterdam, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: juli 2020

Relatie met locatie: Granate heeft in Amsterdams de stoepen langs tramlijn 3 versierd met gedichten van lokale dichters.

Initiatiefnemer: Granate

Vormgever: Granate & Raul Balai

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Dit gedicht is onderdeel van het project Poëzie op de stoep, een poëzieroute bestaande uit 29 gekalligrafeerde gedichten op de stoepen langs de haltes van tramlijn 3. "Poëzie op de stoep" is geïnitieerd en uitgevoerd door Stichting Granate. Het project #PODS is gestart met poëzie op de stoepen langs de tramlijn 3 in Amsterdam en gaat verder langs de stoepen in Amsterdam-Noord. We kiezen voor locaties die onkarakteristiek en afwijkend zijn. Niet per se de hotspots en toeristische trekpleisters zullen poëziestoepen krijgen, maar juist, binnen die drukke wijken, de binnendoorwegen en kleinere pleintjes. Zo creëren wij nieuwe trekpleisters in plaats van in te spelen op de oude. De stoepen langs de tramlijnen bieden ook de bewoners die ziek of slecht ter been zijn een mogelijkheid om op ieder moment de tram in te stappen naar de volgende halte waar weer een gedicht op de stoep op hen staat te wachten. Om alle bewoners in Amsterdam te verbinden hebben we gekozen voor gedichten die universeel, simpel, vrolijk en verbindend zijn. Kunst die een glimlach tovert op het gezicht van voorbijgangers. Poëzie op de Stoep is er voor iedereen die de straten van Amsterdam betreedt. Jong en oud, vaste bewoner en passant, toerist en local. Poëzie op de stoep blijft niet alleen in Amsterdam. We gaan langzaam maar zeker naar andere steden en dorpen in Nederland.

Meer info: www.granate.nl/pods

Naam invuller: Marthe van Bronkhorst

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.