mooier nog dan de sterren die avond

mooier nog dan de sterren die avond
was de stemming
die jij als meesterkok
creëerde
en me slechts een voorproefje
van de wijn
gaf

Dichter(s): Lia Thomas

Locatie: Lindestraat 107, 1785 Hamme, Belgium

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 2001

Initiatiefnemer: Gemeente Merchtem i.s.m. Jeugd en poëzie.

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Dit titelloze gedicht is aangebracht tegenover het kerkje van Hamme op de "Keureroute, een poëtisch traject". Deze fietsroute werd uitgestippeld in 2001 naar aanleiding van de viering van 750 jaar Vrijheid Merchtem. De gedichten zijn geschreven door jongeren (zie o.a. het gedicht van Anne De Boeck aan Hunsberg 66, het gedicht 'Filet poème' van Margaux Coenen aan de Reedijk 26, en een ander gedicht aan Breestraeten 48, alle in de gemeente Merchtem). Lia Thomas, de auteur van dit gedicht, was 18 jaar toen het gedicht geschreven werd. Inmiddels zijn we 18 jaar verder en is het gedicht helemaal verbleekt.

Meer info: Een foto van dit gedicht uit betere tijden is te vinden, samen met andere sfeerbeelden van de Keureroute, op deze blog: https://pedaling.wordpress.com/2011/10/11/de-keureroute-rondom-groot-merchtem/

Naam invuller: Remco Sleiderink

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.