No matter. Try again. Fail again. Fail better.

no matter try again fail again fail better

Dichter(s): Samuel Beckett

Locatie: Westersingel 7A, 3014 GM Rotterdam, Nederland

Taal: Engels

Datum geplaatst: 2001

Relatie met locatie: In het water van de Westersingel schreef Job Koelewijn in 2000 een tekst die bestaat uit acht woorden en leesbaar is vanaf de kant aan het beeldenterras aan de Westersingel. De regel, ‘No Matter Try Again Fail Again Fail Better’, komt uit de korte roman Worstward Ho van Samuel Beckett. Koelewijn kwam op het idee tekst te gebruiken en de singel op te vatten als een onbeschreven blad, waarin je woorden kunt schrijven. “Zoals je vroeger langs de kant van de zee stond en je gedachten in het water schreef”, lichtte hij toe. Via een geperforeerd leidingsysteem onder water, waardoorheen een luchtstroom wordt geperst, verschijnen de woorden in luchtbellen aan het oppervlak.

Initiatiefnemer: Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001

Boek: Uit: 'Worstward Ho' (1983)

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Het langere citaat luidt: 'All of old. Nothing else ever. Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.'

Meer info: https://www.sculptureinternationalrotterdam.nl/collectie/formula-b

Naam invuller: Ed Visser

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.