Ons huis, mijn school, deze allee

Ons huis, mijn school, deze allee
De plekken waar ik veel van houd
Ik vind een wijkplaats en denk mee
Met familie, vrienden, buren, jong en oud
Bouwen aan een wijk, dat is het idee.

Alles tussen groen, station en dreven
Heb ik tot dit gedicht gedacht
Over verschillend samenleven
Wordt vrede aan het licht gebracht
En zo staat het hier geschreven

Dichter(s): Fred Penninga

Locatie: Coördinaten: (52.11052021283935, 5.124955951057948)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 27 juni 2018

Relatie met locatie: Verwijzing naar dit merkwaardige station, en van de (zeer) weinige met een glijbaan (!), in Bureautaal een 'transferversneller' (vanwege de veronderstelde tijdswinst van wel 4 seconden), een steile amfitheatrale trap plus een postmodern (maar leegstaand) gebouw.

Initiatiefnemer: Gemeente Utrecht / Wijkbureau Overvecht

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Op woensdag 27 juni werd het heringerichte pleintje bij NS-station Overvecht feestelijk in (her-)gebruik genomen. Onderdeel van deze locatie is een gedicht van stadsdichtersgildelid Fred Penninga, dat op de trottoirbanden van een centraal perkje is aangebracht. De twee strofen van het gedicht kunnen ‘op zichzelf’ gelezen worden, maar ook naast elkaar gelegd, waardoor de zinnen langer worden en er een ‘tweede’ gedicht ontstaat.

Meer info: Meer over Fred Penninga op https://www.stadsdichtersgilde.nl/onze-schrijvers/fred-penninga/ Meer over de opening van het nieuwe Stationsplein Overvecht https://www.duic.nl/algemeen/nieuw-stationsplein-overvecht-feestelijk-geopend-na-maanden-van-verbouwing/

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.