Op een poes

Een krolse poes te Amsterdam,
dronk zich eenzaam kachellam.
Katsbezopen, heel ver heen,
sliep ze in, nog steeds alleen.
En toen, enkele uren later,
werd ze wakker met een kater.

Dichter(s): Daniël Voogsgerd

Locatie: Wolweg, Veenendaal, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 2010 origineel, 2016 of 2017 herplaatsing op de huidige locatie: Wolweg, Veenendaal.

Relatie met locatie: Veenendaal is de geboorteplaats van Kees Stip

Initiatiefnemer: Commissie ‘Gedichten op muren!’, onder auspiciën van het KunstPlatform Veenendaal. Wethouder Jaap Pilon

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Zie http://www.gedichtenopmuren.nl/index.php/winnaars-als-kees-stip/. Inmiddels is het originele bord met het gedicht verwijderd en is het gedicht elders opnieuw geplaatst. Dit was de eerste gedichtenwedstrijd voor middelbare scholieren in de derde klas met als titel ‘Op één lijn met Kees Stip?'. Het was de bedoeling dat leerlingen gedichten schreven, die de vorm hadden van de beroemde dierengedichten van Kees Stip. Een dichter die in Veenendaal is geboren. De opdracht inspireerde veel leerlingen en er kwamen dan ook veel inzendingen. Uit die stapel heeft de jury zes gedichten genomineerd voor de hoofdprijs: een plek op de muur van poppodium Escape. Na lang beraad werd Daniël Voogsgerd als winnaar aangewezen en kon Jaap Pilon als lid van de jury het gedicht in april 2010 onthullen op de muur van Escape.

Meer info: https://www.kunstplatformveenendaal.nl/gedichten-op-muren/

Naam invuller: Bavo Hopman

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.