Polder

Hier, gras en zand
Het weidse land
Waar je ver kijkt
Maar niet ver bent
Mijn plek
Zover je ziet
Wilgen, riet
Een vogel zweeft
Waar je leeft
Het wijze land

Daar waar je ver bent
En rondom kijkt
Is zoiets niet
Als wilgen, riet
Een wei, een stek
En rust, mijn plek
Die ik ken
Waarin ik ben
Het hart springt op
Het wijde land

Zien: daar kom je ver
Zijn: hier kijk je ver
Als ik ga
En verga
Dan niet daar maar hier
In het land dat in mij is
Het land waarin ik was
In de polder, het weidse land
Van riet, vogel, wilg
Zand en gras

Dichter(s): Wim Emmerik

Locatie: Coördinaten: (52.15732767537332, 4.484815299750671)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 14 oktober 2017, onthuld door Pepijn Reeser (Leids Taalmuseum)

Initiatiefnemer: Het muurgedicht in Nederlandse gebarentaal is gerealiseerd door het Taalmuseum Leiden en Stichting Tegen-Beeld in samenwerking met de Hortus Botanicus en de Universiteit Leiden.

Boek: Polder is onderdeel van een serie filmgedichten in Nederlandse gebarentaal die geregisseerd zijn door filmmaker Leendert Pot en Anja Hiddinga.

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Het Taalmuseum in Leiden bedacht dit project als een cadeautje voor de Leidse organisatie Tegenbeeld dat overal in de stad gedichten in diverse talen op de muren heeft geschilderd. Omdat Tegenbeeld 25 jaar bestaat en omdat de Nederlandse gebarentaaldichter Wim Emmerik die in 2015 overleed een groter podium verdient, is er nu het gedicht Polder in de Nederlandse gebarentaal te lezen en te zien in de Leidse Hortus Botanicus. Of liever gezegd: in de kas voordat je echt de Hortus binnen.

Meer info: Verder lezen en vooral kijken op Op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=0-euFPDoGSM en op https://taalmuseum.nl/nl/muurgedicht-in-gebarentaal Zie ook Zie ook https://www.trouw.nl/cultuur-media/gedicht-in-gebarentaal-op-muur-in-leiden~b96d3ac1/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.