Soms denk ik

Dichter(s): Bauwke Zijlstra

Locatie: Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 18 mei 2019

Relatie met locatie: Bauwke Zijlstra was er regelmatig terugkerende gast van de Pauwhof, een landgoed waar kunstenaars in de vorige eeuw in alle rust konden werken. Er is nog een monument dat ons daaraan doet herinneren en het gedicht is in een bankje weergegeven naast het monument.

Initiatiefnemer: Stichting Poëzieroute Wassenaar

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Neem vanaf het raadhuis aan de Raadhuislaan het pad richting de Rijksstraatweg, volg de flauwe bocht naar links. Iets verder is aan de rechterhand is een poort te zien waar aan de bovenkant ‘De Pauwhof’ staat. Rechts daarvan staat het bankje met gedicht. Het gedicht is onthuld op 18 mei 2019 door Elmera Bloemers-Zijlstra, de dochter van Bauwke Zijlstra. Op dezelfde dag werd een expositie van zijn werk geopend in de Messiaskerk in Wassenaar. Bauwke Zijlstra (1903 Kerkwijk - 1999 De Bilt) was kunstschilder en dichter.

Naam invuller: Mieke van den Berg

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.