Spieksterpompen

Dichter(s): Aly Freije

Locatie: Zeebadweg, Delfzijl, Nederland

Taal: Gronings

Datum geplaatst: 19 december 2019

Initiatiefnemer: Waterschap Noorderzijlvest

Vormgever: Merijn Vrij

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Vanaf donderdag 19 december 2019 is de zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl officieel ‘dijkveilig’ en aardbevingsbestendig. De twaalf kilometer lange zeedijk is de eerste in ons land die volgens de nieuwste veiligheidsnormen én met aardbevingsmaatregelen is versterkt. Speciaal voor deze dijk ontwierp de Groninger kunstenaar Merijn Vrij in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest een familie van dijkbanken. Het ontwerp van de bank symboliseert de balans tussen land en water: het precaire evenwicht tussen de stijging van de zeewaterspiegel en het land achter de dijken. Door bij alle banken de zitting anders te plaatsen zijn alle banken uniek.

Meer info: Zie http://www.staatineemsdelta.nl/3344/dijkgedichtenbanken-delfzijl en https://www.spijk.net/2019/12/gedicht-aly-freije-bij-spijksterpompen/ en https://eemsdollard2050.nl/groningse-zeedijk-officieel-dijkveilig-en-aardbevingsbestendig/

Naam invuller: Georg Dijk

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.