VIERHONDERDMETERGEDICHT

Vierhonderdmetergedicht

Alle letters lijken ogenschijnlijk
willekeurig gebruikt
blijven boeien

brengen ons altijd van A naar B

Dichter(s): Marcel Vaandrager

Locatie: Parallelweg, Werkendam, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 19 september 2014

Datum verwijderd: 23 september 2014

Relatie met locatie: Het gedicht was een verbindingslijn tussen fort Altena en het Liniepad.

Initiatiefnemer: Marcel Vaandrager

Vormgever: Irene Damminga

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Het thema van het Liniepadfestival van 2014 was 'Water'. De opzet van Marcel Vaandrager was om tijdens dit festival mensen van het fort naar het eigenlijke Liniepad te krijgen. Het fort en het water van het Liniepad liggen 400 meter uit elkaar. Over die afstand van 400 meter stond er elke tien meter een paaltje met daarop twee rode letters van het gedicht. Een blauwe 'waterlijn' verbond alle paaltjes. Heel veel gezinnen, al dan niet met kinderen, en andere mensen hebben het gedicht gelezen. Als je na afloop bij het fort terugkwam en je kon het gedicht oplezen (enkelen hadden het opgeschreven, maar de meesten hadden hun telefoon gebruikt om de letters in op te slaan), kreeg je een aardigheidje.

Meer info: Het pad loopt vanaf fort Altena via de parallelweg naar het water aan het begin van de Rijksstraatweg; er is daar geen huisnummering.

Naam invuller: Marcel Vaandrager

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.