voortvluchtig water

voortvluchtig water
spiegel zo ver het oog reikt
langzaam zakt het peil

Dichter(s): Marike Leeuwenkamp

Locatie: Coördinaten: (51.986653796748364, 5.168280361152937)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: mei 2018

Relatie met locatie: Het Inundatieveld Blokhoven ligt aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie, met Fort Honswijk en het Werk aan de Korte Uitweg vlakbij. Rond het veld is een wandelroute uitgezet: het Dichtpad Eiland-haiku. Sinds 2018 organiseert Atelier Beeldmakers elk voorjaar de eiland-haikuwedstrijd. De door de jury uitgekozen haiku's vind je hier. Het Dichtpad komt onderweg over twee trekpontjes waarmee je langs 'Het geheim van Man en Paard' komt : het beeld, geplaatst in het water van het ondergelopen veld, van een soldaat op een steigerend paard: 'Stoer en roestig leggen zij getuigenis af van de woelige strijd met het water. De polder zwijgt oorverdovend. Het geheim is veilig'.

Initiatiefnemer: Atelier Beeldmakers

Vormgever: Willy Kruijssen en Christel van Vliet (Atelier Beeldmakers)

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Haiku is een Japanse dichtvorm, waarbij de woorden zijn verdeeld over 17 lettergrepen, met als richtlijn: drie regels met resp. 5, 7 en 5 lettergrepen.

Meer info: Meer info over de Eilandhaiku's op https://www.beeldmakers.nl/?p=3147 Over inundatieveld Blokhoven: https://www.vvvkrommerijnstreek.nl/nl/locaties/3588671087/inundatieveld-blokhoven

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.