WANDELAAR

WANDELAAR, STAP VAN HET PAD. HIER IS
NIETS TE VERLANGEN. TE VREZEN. WEET U
DOOR TIJDS GROENE HANDLANGERS IMMER
BESCHERMD EN OMVAT. HIER IS UW HUIS.

KIJK NAAR DE DUISTERE LEI AAN UW VOET.
WEG MET UW GRIFFELS. RIMPELLOOS WATER
GAAT U ONTVANGEN, DULDEN, GENEZEN

Dichter(s): Anna Enquist

Locatie: Alblasserbos, 3356 Papendrecht, Nederland

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: 2005

Relatie met locatie: Verspreid over het poldergebied vindt u elf gedichten op bronzenplaquettes. Deze gedichten zijn in een grote kring in de Alblasserwaard gerealiseerd.

Initiatiefnemer: Concept en organisatie "Dichter bij de Polder": Lionsclub Alblasserwaard Souburgh.

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Natuurbeleving in het kwadraat. Fietsen en wandelen in de Alblasserwaard, genieten van een uniek polderlandschap en bovendien dit landschap beleven door de ogen van Nederland bekendste hedendaagse dichters. Verspreid over het poldergebied vindt u elf gedichten op bronzenplaquettes. Deze gedichten zijn in een grote kring in de Alblasserwaard gerealiseerd, Jan Eikelboom bij Nieuw-Lekkerland, Klaas Blokhuis in Alblasserdam, Anna Enquist in de polder Matena, Papendrecht , Neeltje Maria Min in Wijngaarden, Willem van Toorn in Bleskensgraaf, Saskia Stehouwer in Ottoland, Hester Knibbe in Brandwijk, Ad Zuiderent bij de Donk, Marieke Rijneveld bij de Zijdebrug in Streefkerk, Marieke van Leeuwen bij de voetstapbrug naar Nieuw-Lekkerland en Jana Beranová in het Molengebied van Kinderdijk.

Meer info: http://fietsroute.ws/dichters/anna-enquist.html

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.