Yn Sicht

Yn Sicht

Dichter(s): SICHTBERENS

Locatie: Keizersgracht 1, 8911 KR Leeuwarden, Nederland

Taal: Fries

Datum geplaatst: 2018

Relatie met locatie: Deze locatie heeft een boeiende geschiedenis. De afgelopen jaren heeft er een transformatie plaatsgevonden van ‘gevangenschap’ naar vrijheid in handelen en denken. De Blokhuispoort is een belangrijk cultureel ondernemend hart van Leeuwarden geworden en het centrale punt van LF2018. Deze transformatie is het uitgangspunt voor de tekst die op deze plek komt. Het woord YN is ook te lezen in combinatie met IT HERT (Nieuwestad Leeuwarden).

Initiatiefnemer: Provincie Fryslân

Vormgever: Aad van Altena & Marten Winters

Opmerkingen of wetenswaardigheden: In Fryslân zijn we trots op onze verschillende taalculturen in de regio. Deze meertalige rijkdom laten we graag (meer) zien in de openbare ruimte. Met het Fries in het bijzonder. De provincie Fryslân speelt een belangrijke rol om de taalwetgeving zichtbaar te implementeren. Te beginnen in Leeuwarden, inhoudelijk gesteund door Lân fan taal en de gemeente Leeuwarden. Kunstenaar Marten Winters en ontwerper Aad van Altena hebben een creatieve vorm bedacht om taal te laten leven met rake teksten op zichtlocaties in onze hoofdstad.

Meer info: www.sichtberens.nl

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.