Zonder titel (Rebus, 1991)

Daar waar je niet bent, daar is het geluk

Dichter(s): Korrie Besems

Locatie: Coördinaten: (52.08835938257777, 5.10849368323798)

Taal: Nederlands

Datum geplaatst: Oktober 2021

Relatie met locatie: Je staat te wachten op de trein, de bus , naar huis of je werk, naar een afspraak, op reis. En dan - een mijmer- & denkmoment.

Initiatiefnemer: Gemeente Utrecht

Vormgever: Korrie Besems

Opmerkingen of wetenswaardigheden: Daar waar je niet bent, daar is het geluk. Deze rebus sierde 26 jaar lang (van 1991 tot 2017) de voorgevel van het Willem Arntsz Huis aan de Lange Nieuwstraat sierde als onderdeel van de buitenkunstexpo 'Nachtregels' (1991). Daarna brandde de Rebus nog enkele jaren, en bleef vervolgens uitgedoofd nog ruim twee decennia hangen op de gevel van het pand. Met de sloop van dit pand, het Woudagebouw, dreigde ook het kunstwerk te verdwijnen. Enkele dagen voordat de gevel werd afgebroken, bracht een groep vrijwilligers het werk in veiligheid. Vanaf eind oktober 2021 is het werk weer te zien op een nieuwe locatie: de gevel van het Beatrixgebouw aan de stationszijde. Voor de herplaatsing is het werk vakkundig gerestaureerd.

Meer info: https://www.kunstinopenbareruimte-utrecht.nl/kunstwerken/zonder-titel-rebus

Naam invuller: Johan Hoekstra

Terug naar overzicht
Vind je dat er informatie over dit gedicht ontbreekt? Stuur een mail naar info@straatpoezie.nl met de titel en locatie van het gedicht en de aanvullende informatie.