Op deze website worden gedichten verzameld die te lezen zijn in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen.

Op dit moment zijn er 3325 gedichten verzameld. Ken jij een muurgedicht? Iedereen kan gedichten invoeren in de database! Samen weten we meer.

Klik hier om een gedicht aan te melden!

Ben je benieuwd op welke locaties poëzie van jouw lievelingsdichter te vinden is? Of zoek je een bepaald gedicht in de openbare ruimte? Op de kaart kan je op de labels klikken om gedichten te bekijken. Ook kan je de database doorzoeken.

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond dit project? Like de Facebookpagina van ‘Straatpoëzie’:

Afbeeldingsresultaat voor facebook logo

 

Het materiaal op deze website (met uitzondering van de teksten van de gedichten) is beschikbaar voor niet-commercieel hergebruik. Anderen mogen het materiaal op deze website verspreiden, met anderen delen, zolang het gebruik voor niet-commerciële doeleinden is en zolang het werk onbewerkt blijft (Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken-4.0 Internationaal-licentie).  De teksten van de gedichten op deze website vallen niet onder de Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken-licentie en mogen dus niet worden gedeeld, verspreid of bewerkt.
creative commons logo

 

Wil je graag onderzoek doen op basis van alle verzamelde data op deze website? Klik hier om de gehele database als Excelbestand te downloaden.

Deze website is in 2017 opgericht door dr. Kila van der Starre , die begin 2021 aan de Universiteit Utrecht promoveerde op een proefschrift over ‘poëzie buiten het boek’ (een open access e-boek). Deze website is gerealiseerd met steun van de afdeling Digital Humanities IT van de Universiteit Utrecht (UU) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

uu logo 7_NWO_LogoBasis_GW